handdator

Visa fullständig version : Nätverkskunninga, se hit!!! Ang. PS2:a för online spel!



ejkej
2001-12-05, 11:19
Köpte ju häromdagen Tony Hawk 3 till ps2 och det är det första spelet till konsolen som det går att spela online. Köpte därefter en av de kompatibla Nätverks Adaptrarna. Sen väljer jag i spelet att jag använder DSL och får då skriva in login/lösenord. De enda inställningarna som finns sen är "Primary Master Server" och "Secondary Master Server". Vad ska jag skriva där? Jag har fått reda på att inloggningssidan för telia är 10.0.0.6 men det fungerar ändå inte! Vad göra???

Brillko
2001-12-05, 11:34
10.0.0.6 låter inte som det Ip du skall använda.. Detta e ett lokalt ip för telias interna nät... De har säkert ett vitt Ip oxå. ett som inte börjar på 10.x

ejkej
2001-12-05, 11:36
Jaha, hur får jag tag på ett "vitt" ip då? Va e det för nåt? Men jag antar iaf att man måste gå via inloggnings-sidan?

Brillko
2001-12-05, 11:36
Kan köra en NSlookup hemma åt dig. Du vill ha iP:et till login1.telia.se? För du hade väl adsl?

Annars om du har 2000 eller nt eller xp.
Välj kör
skriv cmd
skriv nslookup login1.telia.se

Skriv ner ip:et. och logga in och spela ;)

Brillko
2001-12-05, 11:37
Sen vet jag juh inte hur det funkar på PS2... Om du kommer in eller ej... Men man måste juh logga in med adsl:et. fattar dock inte varför... ;(

ejkej
2001-12-05, 11:39
Ok, ska testa det där med adressen! login1.telia.com är det =)

ejkej
2001-12-05, 11:40
Hmmz...den sa: 10.0.0.6 =(

Kanske nån annan kan testa och se vad för ip dom får, asså de som inte har telia?

Brillko
2001-12-05, 12:03
Ok. då är det den adressen du skall köra på...

Brillko
2001-12-05, 12:04
Anledningen att det kan va en sån adress är att du inte skall komma ut på internet... alltså kommer du bara ut internt på deras nät tills du blivit godkänd av servern. Då släpps din IP igenom och du kommer åt alla andra IP-adresser...

ejkej
2001-12-05, 12:05
Hmmz...den ska jag ha som primary master asså? Har prövat det men det funkar inte. Secondary då? Eller spelar det ingen roll?

Testade du att köra nslookup? Eller har du oxå telia där?

Brillko
2001-12-05, 12:43
Ejkej. lägg den under köpes...

Jo den skall va primary. Secondary e bara om du har en till... Men det har du juh inte... Måste va nått annat som strular..

ejkej
2001-12-05, 13:02
Känns ju oxå dumt att springa och köpa en router för 1.600:- om det nu skulle funka på nåt sätt.

Klurigt klurigt...

ejkej
2001-12-05, 18:55
Tänkte bara säga att det funkar nu! Köpte ett till nätverksskort och kör den som router sen gjorde XP resten! =))))
Ja, malmsten gjorde ganska mycket av jobbet oxå! Hähä!

Mr Volvo
2001-12-05, 20:42
Men är det inte en sån här man använder då??


http://0-------------------------------------------------------------0.dk/EthernetKiller.jpg

Brillko
2001-12-06, 12:50
Den kabeln e nog rätt bra när man tröttnar på hubbarna och vill ha switchat ;)))